Alle kinderen veilig binnengeloodst

Met alle kinderen van basisscholen in Meppel en Nijeveen een wereldrecord neerzetten. Daarmee wilde de stichting Meppel Event Desk deze scholieren een herinnering meegeven die ze nooit meer zouden vergeten. En dat gebeurde ook. In het voorjaar van 2019 maakten ruim 2.500 kinderen op hetzelfde moment een kleurplaat, in een grote loods op een industrieterrein in Meppel. Om al deze kinderen veilig en in een kort tijdsbestek naar deze locatie te loodsen, nam de organisatie contact op met Trigion Traffic Support. Over de keuze voor Trigion Traffic Support vertelt de stichting: "Onze keuze viel op Trigion Traffic Support door hun jarenlange ervaring in trouwe dienstverlening waarbij de zorg voor elk individu centraal staat."

Orde en rust creëren

We startten met het opstellen van een verkeersplan om dit alles te realiseren. In verband met het grote aantal kinderen, die tegelijkertijd op de locatie moesten arriveren, kozen we voor het splitsen van de modaliteiten om zo de aankomst zo veilig mogelijk te laten verlopen en orde en rust te creëren voor alle begeleiders en docenten. In plaats van 2.500 kinderen op de fiets naar de locatie te laten komen, vervoerden we de "onderbouw" daarnaartoe met touringcars. Deze verdeling van de instroomdruk zorgde ervoor dat alle kinderen veilig de plek van bestemming konden bereiken.

Een complexe klus

Appeltje-eitje, ware het niet dat ruim 1.000 kinderen vanuit 17 scholen naar de loods vervoerd moesten worden. Om dit alles soepel te laten verlopen, stelden we talloze ritten- en tijdschema's op voor de verschillende touringcars. Daarnaast waren we op de dag zelf aanwezig met een team, om alles volgens schema uit te voeren. 

Een complexe klus waarbij onder andere korte lijntjes met de touringcarchauffeurs en vaste tijdschema's voor alle groepsbegeleiders op fietsen nodig waren. Daarnaast realiseerden we meerdere ingangen bij de loods om een snelle en soepele doorstroming te garanderen. Dat was ook van groot belang voor de overige bedrijven gevestigd op het industrieterrein. Zij ondervonden nauwelijks tot geen hinder van dit evenement.

 

Onze mensen Traffic Support

Geleverde diensten

Voor dit project leverden we de volgende diensten:

  • Vervoersplan
  • Coördinatie

Ook grote groepen bijeen laten komen op één locatie?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze projectmanagers. We denken graag met jou mee!