Wanneer moet ik bewegwijzering huren?

Als u een evenement organiseert, huurt u bewegwijzering in als u modaliteiten wilt scheiden en een specifieke plaats wilt toewijzen. Denk daarbij aan het verwijzen naar een fietsenstalling of het duiden van een specifieke parkeerplaats. Daarnaast geeft de verkeersdrukte die een evenement met zich meebrengt vaak aanleiding om de overlast voor regulier verkeer te beperken. Daarvoor is de realisatie van een tijdelijke omleidingsroute met bewegwijzering noodzakelijk. Natuurlijk kunt u bewegwijzering ook inzetten om een looproute richting of op het evenement te duiden. Een goed bewegwijzeringsplan is vaak een eis van een vergunningverlener. Besteed er dus voldoende aandacht aan!

Welke soorten bewegwijzering zijn er?

Er zijn tal van soorten bewegwijzering te vinden. De meest voorkomende is de gele, tijdelijke bebording die u vindt langs de wegen. Vaak zorgt deze bebording met een vaste tekst en pijlen voor een goede verwijzing. Wenst u meer flexibiliteit? Dan is de inzet van een flexibele draaipijl mogelijk, waarmee u een route (letterlijk) in een handomdraai wijzigt.

Traffic Support Cone

Daarnaast kunt u tekstwagen of tekstkarren huren. U kunt uw communicatie daarmee gemakkelijk en op afstand wijzigen, zelfs met een mobiele telefoon. Deze vorm van bewegwijzering zet met vaak in op N-wegen en rijkswegen en zijn ideaal voor het beheersen en aanpassen van de verkeersstroom.

Bewegwijzering gaat echter verder dan alleen het sturen van bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan de kleine rode borden die een CADO kunnen aangeven. Vaak vinden evenementen plaats op locaties die normaal niet bereikbaar zijn voor hulpdiensten. Met deze borden geeft u routes aan die hulpdiensten moeten volgen, zodat zij veilig en zo snel als mogelijk op de juiste plaats arriveren.

Wilt u bewegwijzering huren?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze projectmanagers. We denken graag met u mee!