De drie handige parkeertips van Trigion Traffic Support

Parkeren. Een handeling die veel mensen lastig vinden om uit te voeren. Bij menigeen breekt het zweet zelfs al uit bij het horen van het woord fileparkeren. Maar als automobilist ontkom je er niet aan. Is parkeren ook niet jouw favoriete bezigheid? In dit artikel geven we jou drie handige tips die je kunnen helpen bij het parkeren. 

1. Blijf rustig

Haastige spoed is zelden goed. Deze uitdrukking gaat natuurlijk altijd op als je in een auto zit, maar is wellicht nog wel belangrijker om in het achterhoofd te houden wanneer je parkeert. Neem de tijd, kijk goed om je heen en houd je hoofd koel tijdens het parkeren. Dit kan lastig zijn als er iemand naast je zit of als er een auto achter je staat met een bestuurder die duidelijk haast heeft. Maar laat je daardoor niet afleiden en onthoud dat het geen wedstrijd is.

Verkeersdoorstroming

Wanneer je parkeert, is het natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met andere weggebruikers. Versper de weg vooral niet té lang, want daardoor verstoor je de verkeersdoorstroming.

Bijzondere manoeuvre

Rijd je achteruit een parkeerplaats uit? Dan is er sprake van een bijzondere manoeuvre. In dat geval moet jij het overige verkeer voor laten gaan. Bots je tijdens het achteruit uitrijden tegen een voorbijrijdende auto? Dan ben jij aansprakelijk.

gggg

2. Blijf oefenen

Wil je in iets uitblinken? Dan moet je oefenen. En parkeren is daarbij geen uitzondering! Het is wenselijk dat je hiervoor een rustige plek gebruikt. Oefen met fileparkeren bijvoorbeeld naast een stoep in een rustige omgeving en met parkeren in een parkeervakken op een rustig parkeerterrein.

3. Volg aanwijzingen op

Soms krijg je op een parkeerterrein, bijvoorbeeld bij een evenement, aanwijzingen van een verkeersregelaar of parkeerbegeleider. Het is belangrijk dat je deze opvolgt, want hij of zij weet precies waar je op dat moment het beste kunt parkeren. Maak het dus vooral niet lastiger voor jezelf dan nodig is!

Wist je dat?

Bij grote evenementen wordt een standaardafmeting gebruikt voor parkeervakken, namelijk 5 meter bij 2,5 meter. Zo heb je voldoende ruimte om veilig te parkeren én in- en uit te stappen!

Wil je meer weten over parkeren?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!