Marathon van Amsterdam

De Marathon van Amsterdam is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement en de grootste marathon van Nederland (met ruim 45.000 deelnemers). Het evenement heeft in 2013 van de IAAF de status Golden Label Race gekregen.

Om alle parcours veilig te houden wordt een groot aantal verkeersregelaars van Traffic Support zelf ingezet en veel evenementenregelaars, die eveneens via/door Traffic Support worden geregeld. Deze aantallen vergt een enorme logistieke uitdaging m.b.t. checkin- en out, briefing, transport naar post en coördinatie. Voor deze operatie maken wij maximaal gebruik van onze ‘backbone’.

Diverse medewerkers van kantoor worden in hiervoor ingevlogen: medewerkers planning doen de planning op locatie, medewerkers P&O doen kwaliteit ondersteunende taken, medewerkers van Event Travel regelen het vervoer en andere Project Managers ondersteunen de Operationeel Coördinator als Sector Coördinator.

Deze backbone is onmisbaar voor het kwalitatief kunnen slagen van dit project. Bekijk hier het filmpje van de Safety Group over de Amsterdam Marathon.