De GPI is een generieke veiligheidsinstructie, die in opdracht van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid is ontwikkeld mede in samenwerking met de initiatiefnemers van de Governance Code Veiligheid in de bouw.

Traffic Support is al geruime tijd onderschrijver van de Governance Code Veiligheid en steunt de initiatiefnemers met de invoering van de plicht die door alle leden van de Governance Code wordt gehandhaafd. Zo biedt Traffic Support de mogelijkheid om de checks uit te laten voeren door haar Poortwachters (portier) en Coördinatoren voor bouw en infra.

Wil de werknemer of onderaannemer de bouwplaats betreden, dan toont hij vanaf april standaard naast het geldig legitimatiebewijs het GPI-certificaat. De Poortwachter kan ook online in het centrale gegevensbestand controleren of de medewerker een certificaat heeft. Daarnaast is het mogelijk dat de Poortwachter alsnog kan zorgen dat bouwplaatsbezoekers het certificaat (online) op locatie kunnen behalen.

De gloednieuwe GPI moet namelijk het veilig gedrag op de bouwplaats nog verder verbeteren. Weg met al die verschillende poortinstructies en welkom generieke poortinstructie.